divendres, 21 de desembre del 2018

Presentació de la Revista núm. 8 d'EL POU en la Biblioteca d'Horta Can Mariner




La revista d'aquest any inclou interessants articles sobre el barri d'Horta com són : la història primigènia del Patronat Ribas, un recorregut  per la memòria silenciosa del seu cementiri,  tan tristament abandonat;  conté també la història de les masies de can Caparrada  i la de can Masdeu i de les seves mines d'aigua, entre d'altres temes.

La nostra entrevista de l'any ha  estat dedicada a la nostra Roser Capdevila, una coneguda i popular dibuixant de contes infantils i creadora de "Les tres bessones", personatges inspirats en les seves filles,  qui ens ha acompanyat gran part de l'acte de presentació de la revista. Ens ha relatat anècdotes de la seva infantesa al barri d'Horta, dels costums familiars de l'època tant diferents als d'ara, del seu desig volar i de conèixer d'altres països.  Ha estat, a no dubtar,  una agradable xerrada,  compartida amb tots els assistents a l'acte..

Hem recordat també  la figura del seu pare i de la important  tasca que va dur a terme com historiador i recopilador de documents i fotografies antigues  de la Vall d'Horta,  dipositats actualment en l'Arxiu Històric d'Horta-Guinardó  a disposició dels investigadors i historiadors del futur.

Roser Capdevila fa molts anys que reivindica davant les autoritats municipals, un monument  que recordi a  les bugaderes d'Horta, dones fortes i treballadores que al llarg dels anys van contribuir amb el seu dur treball a millorar la vida dels seus habitants i aprofitant l'acte d'avui ho ha volgut tornar a reivindicar.

Agraïm com sempre l'assistència dels veïns d'Horta que ens han gratificat amb la seva companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada