divendres, 20 de desembre del 2019

Presentació de la revista número 9 d'EL POU




La revista d’aquest any és un clar exemple de com els  components d’una família poden preservar la memòria històrica d'un país, fent donació de documents i fotografies als diversos arxius del país, que sense la seva aportació no serien coneguts i assequibles per al públic interessat  per al seu estudi.

Posarem com exemple les cartes que Maria Guilera va fer donació recentment al C.R.A.I. Arxiu del Pavelló de la República de la Vall d’Hebron, cartes que el seu pare va escriure des de el Camp de Concentració d’Horta. 

O la pròpia memòria de Pilar Salmeron, arxivera jubilada de L'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau,  aquesta vegada ha posat veu i imatge a la creació del barri de Montbau, des de els seus inicis, ella els va viure en primera persona.

Per una altra banda, tenim a en Julio-Carlos García Castrillon,  casat amb una descendent de la família de Monaco embrancada amb els Bacardí,  Girona,  de Gonima, de Janer, Pujol, Casanovas i d’altres  components de la alta burgesia barcelonina,  que porta més de vint anys recopilant documents familiars i omplint un blog que disposa d'un número incomptable d'entrades des d'on tot estudiós de l'alta burgesia a partir del segle XVII fins els nostres dies, hi pot accedir.

En Julio-Carlos , molt amablement, ens va acompanyar a la taula i en pròpia veu ens va explicar alguns detalls de la feina realitzada. 

Inclou la publicació d'aquest any, un ampli article sobre el Palau Desvalls la seva història i la situació precària de l'edifici en aquests moments, la Història de la Granja del Manicomi de la Santa Creu i Sant Pau i d'altres temes interessants els trobareu també en una revista que de segur omplirà  les vostres expectatives.

Bones Festes a tothom.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada